Juttelin eräänä iltana perheenlisäystä odottavan asiakkaan kanssa. Hän siinä pohti tarpeita pienokaiselle,keskustelumme kääntyi kummien valintaan. Hän kysyi että onko meidän lapsilla hyvät,läheiset kummit?

Täytyy sanoa että jokaisella meidän kolmella lapsella on loistokummit! Näkemiset ovat jääneet vähälle. Ymmärrän sen,elämä on arjen kiireissä ja ruuhkavuosissa. Mutta se tunne onkin tärkein<3. Jokaisella on läheiset välit kummeihinsa ja tietoisuus siitä että JOS jotain sattuisi on aikuisia,tärkeitä ihmisiä jotka välittää ja auttaa <3.Se mielestäni onkin kummiudessa tärkeintä.  Rakkaus ja aito välittäminen,tunneside joka ei katoa vaikka harvakseltaan tapaisivat. Mielestäni kummin tehtävä ei ole muutaman kerran vuodessa ostaa kalliita lahjoja...Vielä pahempaa on lähettää ne postissa,tapaamatta kummilastaan. Tietysti se on ymmärrettävää jos asuu toisella puolen maapalloa:) Kutsutaan synttäreillä kummit kylään mutta muuten ei pidetä yhteyttä? Onko se aina kummin tehtävä soitella ja kyläillä? Mitä mieltä olette? Eikö olisi mukavaa jos kummilapsi ja hänen vanhempansa ottaisivat kumminsa mukaan lapsen elämään?. Pyytäisi muulloinkin kylään kun täytetään vuosia tai päästään ripiltä.

On toki myös sellaisia kummeja,että vaikka kuinka kutsutaan...Ei näy,ei kuulu. Itse irtisanoutuneita.

 

kummi.jpg

 

Itselläni on neljä ihanaa kummilasta:). Myönnän että näen heitä aivan liian harvoin..Mutta jokainen heistä on minulle rakas ja tärkeä ja toivon että he myös tietävät sen. Olen jokaisen kummilapseni sukulainen tai äidin hyvä ystävä. Vaikka harvoin nähdään,tiedän miten kummilapseni voi kun olen vanhempien kanssa tekemisissä. Kaikilla ei näin ole. Vuosien saatossa saatetaan riitaantua tai elämä heittelee eri suuntiin.

Olen onnekas,että minulla on myös maailman ihanimmat kummivanhemmat. He ovat pysyneet elämässäni aina,iloissa ja suruissa. Ja tulevat aina pysymäänkin <3

Miten sinä koet kummina tai kummilapsena olon ?

Miten olet valinnut lapsillesi kummit?

T:Katja